Prof. Dr. MUSTAFA BAK Sorularınızı Cevaplıyor.

Soru
Emir ali
03.04.2020
Hocam 12 yașinda bir çocuğum var arada arada arada sirada altina kaçiriyor ne yapabilirim
Cevap
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Www.mustafabak.com da işeme bozuklukları ve gece işemesi bölümünü okuyunuz.

Çocuk nefrolojisine başvurmanız uygun olur.

Geçmiş olsun.

Soru
Şerife öndarö
31.03.2020
Merhaba hocam 12 yaşında bir oğlum var FMF hastası kolşin kullanıyor Kovit 19 hastalığına yakalanırsa hastalığıyla birlikte daha kötüye gidermi dedirginim lütfen cevap yazarmısınız
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Şu an için FMF hastalarda Covid -19 enfeksiyonu nedeniyle Kolşisini kesme önerisi yok.

Geçmiş olsun.

Soru
Elif Bakay
28.03.2020
Merhaba 8 yaşında kızım her gece altını ıslatıyor ve gün içerisinde de tuvalete çok gidiyor acaba neden. Teşekkür ederim iyi günler ...
Cevap
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

www.mustafabak.com web sitemdeki égece işemesi" bölümünü okuyun.

Çocuk Nefrolojisine başvurmanız uygun olur.

Geçmiş olsun.

Soru
Sabri İlçi
15.03.2020
Merhaba sayın doktor bey. Benim adım sabri, Bursa inegöl den yazıyorum.10 yaşında oğlum var,bu çocuk son zamanlarda sık sık büyük idrarını altına kaçırıyor. Bunun sebebi ve çaresi nedir? Saygılarımla iyi çalışmalar.
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Çocuk gastroenterolojisine başvurmanız uygun olur.

Geçmiş olsun

Soru
Özgür KARA
11.03.2020
Merhaba, 4 yaşında bir kızımız var 2-3 saatte bir idrara cıkıyor. Normal düzeyde ihtiyacinı gordukten sonra sanki tam boşaltım sağlamamış gibi arkasından 2 dakika aralıkla 3-4 defa daha wc ye gitme istegi duyuyor ve damla damla idrarını yapıyor. Durumdan endiselenip Dokuz Eylül Hast. Cocuk Bölümüne ve Özel Ege Şehir Hastanesine basvurduk. Doktor muayeneleri ve çıkan tahliller sonucu sadece Eritrosit (RGB) 11 ve Kan (HB) 1 puanla yüksek çıktı ve her şeyin normal gözüktügünü söylediler. Üriner US incelemesi bilateral böbrek boyut, kontur ekojeniteleri yaş ile uyumlu, mesane duvar kalınlığı ve internal yapısı da normal çıktı. Bu şartlarda doktor antibiyotik kullandırma taraftarı olmamasına rağmen 100ml lik bir antibiyotik kullandik. Problemimiz yaklaşık 3 haftadır devam etmekte. Sizlere de danışmak istedim. Bu konuda yapılabilecek ve izlenecek farklı bir yol varmıdır ? Yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler. Saygılar
Cevap
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Çocuk Nefrolojisine veya muayenehanemize başvuracaksınız.

Geçmiş olsun.

Soru
Özlem Papağan
09.03.2020
Merhaba hocam kızım 3.5 yaşında bugün sonuçlarında sağ böbreğinde zedelenme olmus ameliyat olabilir tehlikesi varmi hocam litre bilgi verkn
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Hekiminizle görüşün.

Bu bilgi ile yorum yapılamaz.

Geçmiş olsun.

Soru
Yasemin Demir
02.03.2020
Hocam merhaba,4 yasinda oglumda 3.5 mm tas goruldu.oneriniz nedir ? Iyi aksamlar
Cevap
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Çocuk nefrolojisine başvurmanız gerekir. Taşın oluş edeni araştırılmalı.

Geçmiş olsun

Soru
Ersan UNCUOĞLU
20.02.2020
Hocam, 7 yaşında oğlumun külodunun ön kısmında beyaz renkte tıpkı diş macunu lekesine benzer bi leke oluşuyor. Koyu renk çamaşır giydiğinde belirginleşiyor. Rahatlıkla çişini yaptığını ve yanma vs. gibi bir durumun olmadığını söylüyor. Nedeni ne olabilir,acaba? Saygılarımla, iyi akşamlar
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

İdrar ve idrar kültürü yapılması uygun olur.

Geçmiş olsun.

Soru
Şerife öndarö
14.02.2020
Merhaba hocam kızımda 13 mm taş var iki günde bir kakasını yapıyo ama kakası sert cıkıyo sebebi taşmıdır bide hocam Edirne'de ki nefroleji bölümüne başvurduk tahlilleriyle birlikte boş yatak olmadığı için yatış yapamadık taş 13 mm çocuğuma zarar verirmi
Cevap
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

13 mm taş kabızlık yapmaz. !3 mm taş kırılması veya alınması gerekir.

Nefroloji takibini bırakmayın.

Geçmiş olsun.

Soru
Fatma çetinkaya
14.02.2020
Hocam kizim bokrek reflusunden dolayi ameliyat oldu 5 ay gecmesine ragmen antibiyotikte kullaniyoruz doktor gozetiminde fakat tahlillerde ureme cikiyor enfeksiyon hep var lokasit pozitif cikiyor
Prof. Dr. Mustafa BAK / Cevap için Tıklayınız.

Sizi ameliyat eden ve takip eden doktorlarla görüşmeniz daha uygun olur.

Geçmiş olsun.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Son (26)
Site içeriğinde bulunan yazı ve makaleler bilgi sağlamak içindir.
Hekim hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez